پا پرانتزی یا ژنووارم چیست

پا پرانتزی یا ژنووارم چیست

پا پرانتزی یا ژنووارم چیست

پا پرانتزی یا ژنووارم چیست

قصد داریم در این مقاله در رابطه با پا پرانتزی صحبت کنیم . پا پرانتزی یا ژنووارم چیست؟ علل ایجاد پا پرانتزی یا ژنووارم چیست؟ آیا این بیماری ریشه در کودکی فرد دارد؟ ایا پا پرانتزی یک بیماری ارثی است یا خیر؟ راه های درمان پا پرانتزی یا ژنووارم چیست؟

برای دریافت پاسخ به این سوالات شما میتوانید در این مقاله همراه ما باشید.

یا ازطریق لینک درج شده در این قسمت فیلم کامل دکتر مجید قربان زاده متخصص ارتوپد را در این زمینه تماشا فرمایید.

پا پرانتزی چه نوع بیماری است؟

پا پرانتزی یا ژنووارم معمولا انحراف محورمیکال اندام تحتانی میتواند باشد. این بیماری دارای علل مختلف است که ما در ادامه این مقاله چند تا از این دلایل را به شما همراهان عزیز بیان خواهیم کرد.

  1. یکی ازعلت های شایع آن علل ارثی و ژنتیکی در افراد است. در واقع کسانی که در خانواده سابقه ارثی این بیماری را دارند. احتمال دارد که این اتفاق برایشان به وجود آید.
  2. از علل دیگر این بیماری اختلال در رشد افراد یا بیماری بلانت است.
  3. از دلایل دیگر این بیماری کیست هایی است که در استخوان پا ممکن است به وجود آید.
  4. بیماری های رماتیسمی
  5. مصرف کورتون به مدت طولانی برای درمان برخی از بیماری ها همانند بیماری رماتیسم
  6. ایجاد پوکی استخوان به دلایل متعدد از جمله مصرف زیاد داروهایی همانند کورتون
مطالعه بیشتر  رباط صلیبی چیست؟

تمامی این دلایل ممکن است در مدت زمان طولانی فرد را دچار بیماری پا پرانتزی بکند.

پا پرانتزی یا ژنووارم چیست

پا پرانتزی یا ژنووارم چیست

چه کسانی مستعد مبتلا شدن به پا پرانتزی هستند؟

کسانی که ورزشکار حرفه ایی هستند. و ورزش های جهشی و پرشی زیادی را در طول روز یا ماه باید انجام دهند. مستعد این بیماری هستند.

افرادی که مبتلا به راشیتیسم یا نرمی استخوان هستند. ممکن است مبتلا به بیماری پا پرانتزی هم در آینده شوند.

عوارض پا پرانتزی یا ژنووارم چیست؟

بیماری ژنووارم میتواند مشکلاتی را برای مفصل زانو فرد به وجود آورد. و همچنین میتواند مشکلاتی را برای سایر نقاط بدن به وجود آورد.

  • از جمله مشکلاتی که میتواند برای زانو به وجود آورد آرتروز زودرس است. به دلیل اینکه فشار به صورت نا متقارن به مفصل زانو وارد خواهد شد. و همین امر باعث میشود که غضروف های داخلی زانو دچار ساییدگی شوند. و بیمار دچار ارتروز زودرس زانو شود.
  • همچنین به دلیل فشار نا متعارفی که به زانو وارد میشود. ممکن است این فشار دچار پارگی زودرس مینیسک فرد شود. و درنتیجه دچارناپایداری زانو فرد شود.
  • از عوارض دیگری که پا پرانتزی برای فرد دارد. به دلیل اینکه محورمیکانیمال بدن د رمحدوده نرمال قرار ندارد. همین امر باعث خواهد شد که به مچ پا افرادی که درگیر بیماری پا پرانتزی هستند فشار وارد شود. و زمانی که فشار به مچ پا وارد شود. التهاب ایجاد خواهد شد و مشکلاتی را برای مچ پا به وجود خواهد اورد.
  • ایجاد درد در هنگام راه رفتن را برای بیمار به وجود خواهد آورد. که همین ایجاد درد باعث خلل در زندگی روزمره افراد است. که این به خودی خود امری ناخوشایندی محسوب خواهد شد. وافراد را با نارضایتی زیادی روبه رو خواهد کرد.
مطالعه بیشتر  درد زانو

آیا ژنوواروم به طور قطعی درمان میشود؟

بروز هرگونه مشکل در اندام های حرکتی قطعاً برای افراد نگران کننده می باشد و سعی دارند تا در سنین خاص و دوره جوانی تحت نظر متخصصان آسیب های پیش آمده را درمان کنند.

یکی از مشکلاتی که ممکن است در اندام های حرکتی اتفاق بیفتد ژنوواروم یا پای پرانتزی می باشد.

این شرایط در حالتی اتفاق می‌ افتد که هنگام چسباندن پاها به یکدیگر قوزک پا به یکدیگر متصل شده اما زانوها از هم فاصله دارند.

مسئله مهم این است که اگر پای پرانتزی کنترل نشود به مرور زمان شدت پیدا کرده و تحلیل غضروف ها باعث میشود تا این اندام حرکتی برای همیشه فرم و شکل اصلی خود را از دست بدهد.

برخی به صورت مادرزادی و برخی دیگر بر اثر بیماری های زمینه ای و یا مشکلات اکتسابی ممکن است پرانتزی بودن زانوها را تجربه کنند.

اما در هر صورت پزشکان سعی دارند روش های درمانی و اصلاحی را برای بهبود این عارضه انجام دهند تا فرد بتواند علاوه بر حفظ سلامت زانوها اندام متناسبی داشته باشد.

در اغلب موارد پزشکان بروز پای پرانتزی را ناشی از مشکل مادرزادی دانسته و گاها نشات گرفته بر اثر بیماری های خاص مانند نرمی استخوان، مسمومیت با سرب و یا شکستگی های نامناسب و ترمیم غیر اصولی آنها می دانند.

البته گاهی اوقات اختلالات رشدی و افزایش وزن کودکان می‌ تواند منجر به بروز این عارضه شود.

پزشکان علت اصلی بیماری راشیتیسم را کمبود ویتامین دی می دانند و معتقدند که اگر استخوان ها به اندازه کافی ویتامین دی را در کودکی دریافت کنند در بزرگسالی هم مشکلاتی مانند پای پرانتزی اتفاق نمی‌ افتد.

مطالعه بیشتر  درمان آرتروز

پای پرانتزی یکی از مشکلاتی است که به راحتی و با چشم قابل مشاهده خواهد بود اما اگر مشاهده این عارضه برای شما نگران کننده می باشد بهتر است که خیلی سریع به پزشک مراجعه کرده و روند درمان را در پیش بگیرید.

پزشکان و متخصصان روش های بسیار کاربردی و البته قطعی را برای درمان ژنوواروم در نظر می‌ گیرند که از مهمترین آنها می توان به کنترل میزان ویتامین d اشاره کرد.

اگر این عارضه بر اثر کمبود ویتامین اتفاق بیفتد با مصرف مکمل های دارویی خیلی راحت می‌ توان این عارضه را درمان کرد.

البته برخی از پزشکان استفاده از بریس های طبی را مناسب می‌ دانند و معتقدند که اگر افراد در سنین رشد از این پا بندهای مخصوص استفاده کنند ضمن رشد استخوان ها و عضلات این عارضه نیز درمان خواهد شد.

در موارد دیگر فیزیوتراپی و یا ماساژ درمانی نیز گزینه مناسبی خواهد بود.

تمامی روش های درمانی می‌ توانند برای بهبود چنین عوارضی مناسب باشند به شرط آنکه پزشکان وضعیت جسمانی شما را مناسب بدانند و باید این شرایط برای مدتی که پزشک اعلام می‌ کند ادامه پیدا کند.

در موارد زیاد وجود پای پرانتزی برای افراد و بزرگسال با جراحی بهبود می‌ یابد و بهتر است که به نظر پزشک خود اعتماد کرده و فرایندهای درمانی را با دقت و حساسیت زیاد در پیش بگیرید.

اگر روند درمان به درستی انجام شود قطعا نتیجه آن ماندگاری زیادی خواهد داشت، در اغلب موارد پزشکان تمامی روش های درمانی برای بهبود پای پرانتزی را قطعی دانسته و معتقدند که در اکثر مواقع نتیجه دلخواه خیلی سریع حاصل میشود.

———————————————————–

راه های ارتباطی با دکتر مجید قربان زاده

پیج اینستاگرام دکتر مجید قربان زاده

کانال آپارات دکتر مجید قربان زاده

کانال نماشا دکتر مجید قربان زاده

———————————————————–

2 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *