درمان های مکمل
درمان های مکمل ؟ درمان های مکمل و طب سنتی چیست ؟ استفاده از داروهای مکمل چگونه است ؟ فلسفه درمان های مکمل چیست ؟ نمونه هایی از درمان های مکمل چیست ؟ مکمل های مفید برای دردهای مفصلی ناشی از آرتروز چیست ؟ مصرف چه مکمل هایی برای تسکین درد مفاصل مفید است ؟
اصطلاحات مختلفی سبب درمان های مکمل شده است که این اصطلاعات عبارتند از:
- طب جایگزین.
- درمان جایگزین.
- درمان همه جانبه.
- طب سنتی.
تمامی درمان ها، روش و تئوری منحصر به فرد خود را دارد. به گونه ای دیگر مراحل درمان، یکسان نیست و برای هر بیماری متفاوت است. بنابراین نمی توان یک تعریف دقیق و همه جانبه از درمان را ارائه کرد. اما طی تحقیقات به عمل آمده می توان یک تعریف ساده از مقایسه فلسفه درمان های مکمل با درمان های طب مدرن به دست آورد.
طب مدرن از نظر تاریخی دارای نظریه ای است که بیان میکند که، ذهن و بدن از هم جدا هستند. همچنین گفته شده است که بیماری در واقع اختلالات و نشانه هایی محسوب می شود که می شود آن ها را درمان کرد.
هدف اصلی درمان های مکمل، فقط علائم و نشانه های فرد نیست. بلکه درمان کل فرد به حساب می آید.
درمان های مکمل و طب سنتی چیست؟
در این عصر امروزی تفاوت بین درمان های مکمل و طب سنتی به مرور زمان از بین رفته است. همین امر سبب می شود که درمان های مکمل همانند طب مدرن بر اساس فیزیولوژی و آناتومی صورت گیرد.
پزشکان بیماران را اجبار نمی کنند که از میان درمان های مختلف نظیر نوین، سنتی و درمانهای مکمل حتما یکی را انتخاب نماید. حتی توصیه می کنند که می توان این درمان ها را در کنار یک دیگر با تجویز پزشک مصرف نمایند و نتیجه مطلوبی گیرند.
بر همین اساس بیماران باید تمامی دارو ها، درمان ها و توصیه هایی که دریافت کرده اند را به پزشک و درمان گر مکمل های خود، خبر و آگاهی دهند. چرا که ممکن است در بعضی مواقع، داروهای گیاهی و هوموپاتیک با دارو های تجویزی واکنش نشان دهد و همین واکنش به مرور زمان، اثرات جانبی بر روی افراد، نظیر: حالت تهوع و سردرد، اسهال و استفراغ و در صورت حاد شدن دچار مسمویت شدید گردنند. که در این صورت باید هر چه سریع تر به پزشک خود جهت معالجه و درمان مراجعه نماید.
بیماران نباید سر خود مصرف دارو های تجویز شده را قطع نمایند یا دوز دارو ها را کم و زیاد کنند.
استفاده از داروهای مکمل
در بسیاری از کشورها برای اکثر بیماری ها، داروهای مکمل استفاده می شود.
طی تحقیقات به عمل آمده آمار ها نشان می دهد که به صورت تقربی 65 درصد از استرالیایی ها در یک سال، از یک یا بیشتر از یک داروی مکمل برای درمان بیمارهایشان استفاده می کنند.
به دلیل آنکه دارو های مکمل بر پایه سنتی قرار گرفته است، در بعضی مواقع نمی توان مدرک علمی دال بر صحت و سوق این دارو را ارائه نمود. با این حال افراد به دلیل استفاده زیاد از داروهای مکمل جهت درمان، توانستند که راهی برای شروع تحقیقات علمی بر روی این دارو ها پیدا کنند. همین امر باعث شده است که صحت و موثر بودن این دارو ها مشخص گردد.
بر همین اساس امروزه پیدا کردن دارو های مکمل به دلیل شواهد علمی که دارد نسبت به دارو های طب سنتی پر هزینه و کمیاب ترند.
با این حال افراد می توانند از پزشک معالج خود درباره فواید و مضرات هر داروی درمانی که قصد مصرف آن را دارند، پرس و جو و سوال نمایند.
همین طور که در بالا ذکر شد می توان دارو های مکمل و طبیعی را بدون نسخه پزشک معالج خریداری نمود. اما خریداری این دارو ها ممکن است با دارو های تجویزی تداخل داشته باشد و منجر به اثرات جانبی گردد. حتی ممکن است مصرف این دارو ها نیز برای درمان بیماری موثر واقع نگردد.
فلسفه درمان های مکمل چیست؟
اصول زیر بنایی درمان های مکمل عبارتند از:
- اگر بدن افراد در حالت متعادل و همسنگ نباشد، فرد بیمار می شود.
- کل بدن افراد باید درمان شود نه فقط علائم و نشانه های بیمار.
- اگر بدن در شرایط درستی باشد، می تواند خود را التیام دهد و در شرایط سالمی قرار گیرد.
- مرغوب ترین و موثر ترین درمان ها باید ابتدا قبل از درمان های نامناسب تر امتحان شوند.
- بهبودی سریع اتفاق نمی افتد، زیرا التیام و تعادل بدن وقت گیر است.
- محصولات گیاهی نسبت به محصولات شیمیایی برتری دارند.
نمونه هایی از درمان های مکمل چیست؟
شایع ترین درمان های مکمل عبارتند از:
- طب سوزنی
- طب سنتی
- گیاه درمانی
- طبیعت درمانی
- یوگا
- رایحه درمانی (آروماتراپی)
- هوموپاتی
مکمل های مفید برای دردهای مفصلی ناشی از آرتروز
بیمارانی که مبتلا به استئوآرتریت و آرتریت روماتوئید می شوند در اکثر مواقع دچار درد شدید و طولانی مدت می گردند. که همین امر محدودیت های شدیدی را در طول دوران زندگی افراد ایجاد می کند. بر همین اساس افراد می توانند برای کاهش و تسکین این درد های مزمن از دارو های مکمل استفاده نمایند.
یکی از روش های درمان این بیماری ، کاهش وزن می باشد. زیرا اضافه وزن باعث ایجاد فشار بیشتری روی مفاصل بیمار و در نتیجه تشدید درد و پیشروی بیماری می گردد.
علاوه بر کاهش وزن، انجام فعالیت های ورزشی نیز در طول روز می تواند سبب کاهش درد و افزایش تقویت عضلات گردد.
نکته مهم بعدی داشتن رژیم غذایی مناسب و مفید می باشد به عنوان مثل : برای بیماران استئوآرتریت و آرتریت روماتوئید رژیم غذایی غنی از اسیدهای چرب امگا 3 بسیار مفید است
مصرف چه مکمل هایی برای تسکین درد مفاصل مفید است؟
مصرف شماری از دارو های گیاهی و مکمل های دارویی برای تسکین درد مزمن مفاصل بیمارانی که مبتلا به آرتروز هستند بسیار مفید می باشد.
مهم ترین و شایع ترین مکمل ها و دارو های گیاهی عبارتند از:
- کندراتین سولفات.
- گلوکوزامین سولفات.
- کلسیم- ویتامین D3.
- زنجبیل.
- زردچوبه.
- امگا 3.
- چای سبز.
برخی از این مکمل های نامبرده نیز ممکن است با دارو های تجویزی واکنش پیدا کند و عواض های جانبی را برای بیمار فراهم آورد. بنابراین لازم است که قبل از مصرف این مکمل ها حتما با پزشک معالج خود مشورت کنید.
———————————————————–
راه های ارتباطی با دکتر مجید قربان زاده
پیج اینستاگرام دکتر مجید قربان زاده
کانال آپارات دکتر مجید قربان زاده
کانال نماشا دکتر مجید قربان زاده
———————————————————–
بدون دیدگاه