سوزش کف پا

دلایل سوزش کف پا

سوزش کف پا دلایل مختلفی دارد در ادامه مطلب رایج‌ ترین علل این عارضه را برایتان شرح خواهیم داد تا با آگاهی بیشتر نسبت به آسیب‌ های داخلی و البته پنهان برای درمان و رفع آنها اقدام کنید.

یکی از مهمترین دلایل سوزش کف پا اختلالات عصبی ناشی از دیابت است، اگر قند خون بالا برای مدت طولانی کنترل نشود به تدریج شاهد آسیب دیدگی و تخریب عروق خونی و عصب‌ ها خواهید بود و قطعاً بیماری نوروپاتی رخ می‌ دهد، بر اثر این عارضه شاهد کاهش انتقال پیام‌ های عصبی خواهید بود و به مرور زمان سوزش و درد در قسمت پاها رخ می‌ دهد.

در بدن فردی که با قند خون بالا مواجه میشود دیواره عروق که مسئول حمل اکسیژن هستند تضعیف شده و در نتیجه تغذیه اعصاب مختل میشود و به مرور زمان شاهد سوزش و گاهاً درد در کف پا خواهید بود.

متخصصان معتقدند که چاقی، فشار خون، مصرف سیگار و الکل از مهمترین دلایل سوزش انگشتان پا در افراد است، گاهی اوقات بر اثر مصرف مکرر الکل و انواع دخانیات افراد با ضعف‌ های عضلانی مواجه میشوند، پدیدار شدن اسپاسم‌ های عضلانی و اختلال در عملکرد بدن به مرور زمان منجر به آسیب‌ هایی همچون درد و سوزش کف پا خواهد شد.

اما نکته بسیار مهمی که هنگام سوزش کف پا باید به آن توجه کنید این است که اغلب این عارضه در پی آسیب دیدگی ناحیه کمر رخ می‌ دهد، متخصصان معتقدند که سوزش کف پا ارتباط مستقیمی با دیسک کمر دارد و این دردها نه تنها در کمر بلکه در پاها به وجود آمده و به مرور زمان گرفتگی عضلات، درد پاشنه وسوزش کف پا به طور پیوسته تجربه خواهد شد.

بررسی دلایل درد کمر

بررسی دلایل درد کمر

بررسی دلایل درد کمر

درد کمر از آن دسته آسیب‌ هایی است که همه ما ممکن است به صورت موقتی یا دائمی تجربه کنیم، این اختلال زمانی اتفاق می‌ افتد که فشاری مضاعف به ناحیه کمر وارد شده و بدن توانایی و پذیرش وزن متحمل شده را نداشته است.

مطالعه بیشتر  چه کسانی نیاز به تعویض مفصل زانو دارند؟

اما از مهمترین دلایل درد کمر باید به بیماری‌ های التهابی اشاره کرد، همچنین متخصصان معتقدند که اغلب بانوان در پی ابتلا به بیماری‌ های زنانه از جمله آندومتریوز ممکن است درد کمر را تجربه کنند، ناگفته نماند که درد شدید ماهیچه‌ ای که همراه با خستگی اتفاق می‌ افتد عاملی برای درد کمر است که اصطلاحا به آن فیبرومیالژیا گفته میشود.

اما مسئله مهمتر در مورد کمردرد این است که اغلب این عارضه در پی آسیب دیدگی‌ های دیسک کمر اتفاق می‌ افتد، زمانی که افراد بنا به دلایل مختلف از جمله چاقی و ایجاد ضربات یا بلند کردن اجسام سنگین دچار فتق دیسک بین مهره‌ ای میشوند با دردهای شدید در کمر مواجه شده که اغلب تسکین و درمان آنها کار بسیار سختی خواهد بود.

مهم است بدانید که اغلب افراد ممکن است در پی ابتلا به آرتروز و تخریب غضروف مفصلی این اختلال را تجربه کنند، متخصصان معتقدند که آرتروز می‌ تواند باعث پدیدار شدن درد در ناحیه کمر، مهره‌ های گردنی، زانو و لگن شود البته بانوان در طی دوره بارداری ممکن است کمردرد را تجربه کنند که اغلب موقت است.

اگر بخواهیم دیگر دلایل کمردرد را با جزئیات بیشتر برایتان شرح دهیم باید به بیماری‌ های خاص همچون روماتیسم مفصلی اشاره کرد، البته بیماری‌ های مربوط به ستون فقرات و همچنین تنگی مجاری نخاعی از دیگر دلایل مهم کمردرد به شمار می‌ آیند.

از طرفی در مبحث کمردرد نباید در رفتگی، شکستگی و ضربات سنگین را نادیده گرفت، البته متخصصان گاهی درگیری عصب سیاتیک را عاملی برای درد کمر دانسته که به مرور زمان این درد در قسمت پا نیز حس میشود.

بررسی درد در قسمت‌ های مختلف کمر

بررسی درد در قسمت‌ های مختلف کمر

بررسی درد در قسمت‌ های مختلف کمر

دردی که در قسمت‌ های مختلف کمر اتفاق می‌ افتد نشانه‌ ای از بیماری‌ های متفاوت است، به عنوان مثال اگر درد در قسمت پایینی کمر و گودی کمر پدیدار شود اغلب نشات گرفته از فشارهای وارده به عضلات است و در پی کشیدگی رباط ها اتفاق می‌ افتد، درد پایین کمر عموماً مربوط به دیسک کمر و آرتروز میشود و ممکن است بعد از رگ به رگ شدن این محدوده افراد با درد کمر مواجه شده و این درد در قسمت گودی کمر بیش از دیگر بخش‌ ها حس میشود.

مطالعه بیشتر  شکستگی لگن

اما دردی که در قسمت میانی کمر رخ می‌ دهد اغلب بر اثر فشار بر روی اعصاب نخاعی است، همچنین ممکن است در پی انجام فعالیت‌ های جسمانی مستمر و البته سنگین درد را در میانه کمر تجربه کنید، این اختلالات در پی کارکرد بیش از حد عضلات رخ داده و اگر کشیدگی عضلات و رباط ها را در پی داشته باشد این درد رخ می‌ دهد.

درد قسمت میانی کمر ممکن است در پی ابتلا به بیماری‌ های کیسه صفرا نیز رخ دهد در موارد نادر متخصصان این درد را با سرطان یا عفونت مرتبط دانسته و معتقدند که اگر شخص با تجزیه غضروف مواجه باشد این اختلال را تجربه می‌ کند و درد در قسمت میانی کمر هر لحظه شدت خواهد یافت.

راه‌ های تشخیص درد کمر

اگر متوجه دردهای کوتاه و خفیف در ناحیه کمر میشوید بهتر است که سریعاً به پزشک مراجعه کرده تا پیش از گسترش آسیب‌ های جسمانی علت درد مشخص شود، گاهی اوقات نادیده گرفتن درد کمر به مرور زمان منجر به پدیدار شدن آسیب‌ ها و بیماری‌ های جدی شده که ممکن است سیستم حرکتی بدن را به طور کامل مختل کند.

متخصصان با سایر روش‌ های تشخیصی نوین و البته کارآمد می‌ توانند محل مورد نظر را دقیق‌ تر بررسی کرده تا تشخیص دهند که درد به چه علت رخ داده است.

یکی از کاربردی‌ ترین روش‌ های تشخیص درد کمر استفاده از اشعه ایکس است، متخصصان می‌ توانند به این واسطه تصاویر دقیق از شکستگی‌ های احتمالی یا آرتروز را دریافت کنند.

مطالعه بیشتر  آرتروپلاستی یا تعویض مفصل زانو

اما اگر آسیبی در نخاع و یا عضلات و دیسک‌ ها وجود داشته باشد نیاز به انجام سایر روش‌ ها مانند ام آر آی یا سی تی اسکن خواهد بود، به واسطه انجام ام آر آی نه تنها بخش‌ های استخوانی بررسی میشوند بلکه فتق دیسک، آسیب‌ های ماهیچه‌ ای،مشکلات استخوانی، اختلالات مربوط به بافت‌ ها، تاندوم‌ ها، اعصاب و رگ‌ های خونی را تشخیص خواهند داد.

همچنین متخصصان به واسطه انجام آزمایش خون می‌ توانند عفونت‌ های احتمالی را بررسی کرده و در صورت نیاز برای بررسی پوکی استخوان و تومورهای استخوانی اسکن استخوان را تجویز می‌ کنند.

درمان کمردرد و سوزش پا

درمان کمردرد و سوزش پا

درمان کمردرد و سوزش پا

زمانی که با علائم درد کمر به پزشک مراجعه می‌ کنید متخصصان با انجام سایر روش‌ های تشخیصی علت آسیب را مشخص می‌ کنند تا بتوانند بهترین شیوه درمانی را در پیش بگیرند.

در قدم اول پزشکان دارو درمانی را مناسب دانسته تا بتوانند با مصرف انواع مسکن‌ های ضد التهابی غیراستروئیدی مانند ایووپروفن و استامینوفن به تسکین درد بیماران کمک کنند، این نوع داروها عوارض جدی و خطرناک ندارند اما باید به دستور پزشک از آنها استفاده کنید.

در موارد شدیدتر استفاده از داروهای شل کننده عضلات نیز برای بیماران تجویز میشود اما ممکن است منجر به خواب آلودگی یا سرگیجه برای بیماران گردد.

دیگر انواع داروها مانند مسکن‌ های قوی‌ تر از جمله ناپروکسن سدیم باعث تسکین درد بیمار میشود اما مهم است که در کنار مصرف مسکن درمان‌ های تخصصی هم انجام شود.

در مواردی متخصصان در کنار مصرف مسکن‌ های خوراکی و موضعی انجام فیزیوتراپی را نیز برای درمان درد کمر و سوزش پا مناسب می‌ دانند، با انجام فیزیوتراپی انعطاف پذیری عضلات بیشتر شده و ضمن تقویت عضلات کمر روند بهبود آسان‌ تر و سریع تر سپری خواهد شد.

در کنار فیزیوتراپی انجام حرکات اصلاحی می‌ تواند به بهبود وضعیت بدن کمک کند به شرط آنکه از انجام فعالیت‌ های سنگین خودداری کرده و مدت زمان بیشتری را به استراحت و تقویت عضلات اختصاص دهید.

اما در مواردی که آسیب دیدگی کمر شدت داشته باشد و متخصصان با سایر فرایندهای گفته شده نتوانند روند درمان را به درستی انجام دهند نیاز است که برای رفع دائمی درد کمر و سوزش پا جراحی‌ های تخصصی انجام پذیرد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *