درمان آرتروز

درمان آرتروز آرتروز مفاصل یکی از بیماری های شایع در بین افراد بزرگسال میباشد، که احتمال بروز آن در سنین جوانی نیز وجود دارد مثلاً برخی از موارد مانند عوامل ژنتیکی، بروز آسیب به ستون فقرات و … می‌تواند باعث مبتلا شدن به آرتروز را در سنین پایین، افزایش دهد. معمولاً در بین استخوان ها […]

درمان آرتروز
درمان آرتروز
درمان آرتروز

درمان آرتروز

آرتروز مفاصل یکی از بیماری های شایع در بین افراد بزرگسال میباشد، که احتمال بروز آن در سنین جوانی نیز وجود دارد مثلاً برخی از موارد مانند عوامل ژنتیکی، بروز آسیب به ستون فقرات و … می‌تواند باعث مبتلا شدن به آرتروز را در سنین پایین، افزایش دهد.

معمولاً در بین استخوان ها یک ماده نرمی به نام غضروف وجود دارد که باعث می شود استخوانها به راحتی بر روی هم حرکت کنند، در واقع به عنوان یک بالشتکی بین دو استخوان است که باعث راحت تر لرزیدن استخوان ها بر روی هم می شود و به گونه ای نقش ضربه گیر را نیز ایفا می کند.

که معمولاً در بیماری آرتروز این غضروف، دچار آسیب شده و دارای سطح ناهمواری می‌شود، که این مورد باعث ایجاد درد هنگام حرکت در بیماران می گردد.

و وقتی که غضروف آسیب می بیند در این حالت نمی تواند بین دو استخوان نقش بالشتک را ایفا نماید و به همین دلیل ضربات مستقیم به استخوان ها وارد می شوند.

پس در این حالت استخوان ها به صورت مستقیم با هم تماس حاصل کرده و به مرور زمان باعث ساییدگی در استخوانها می‌شود، که در نهایت باعث تخریب مفاصل می گردد.

علائم ایجاد آرتروز

از رایج ترین علائم آرتروز میتوان به موارد زیر اشاره کرد.

  • وجود
  • درد و تورم در مفاصل
  • ایجاد خشکی مفصل مخصوصاً در صبح هنگام و یا وقتی که مدتی استراحت می‌کنید.
  • بروز درد هنگام انجام فعالیت های سنگین مانند ورزش
  • احساس گرما در مفاصل
  • ایجاد صدای غیر عادی هنگام حرکت مانند صدای تق تق
  • کاهش یافتن دامنه حرکتی بیماران به گونه‌ای که در حالت عادی به راحتی نمی توانند حرکت کنند.

انواع آرتروز

آرتروز ها انواع مختلفی دارند که در ادامه مطالب چند نمونه از شایع‌ترین آنها بیان شده است:

آرتریت روماتوئید

آرتریت روماتوئید جز رایج‌ترین آرتروز ها میباشد، که به خاطر وجود اختلال در دستگاه ایمنی بدن بروز می‌کند که از علائم آن می‌توان به درد، التهاب و تورم در مفاصل اشاره کرد.

این بیماری خود ایمنی به سلولهای بدن مخصوصا به سلولهای سینوویوم مفاصل آسیب می رساند.

با توجه به اینکه این بیماری در دراز مدت بر مفاصل تأثیر می گذرد، به همین دلیل می‌تواند باعث تخریب مفاصل شود.

آرتریت روماتوئید یک بیماری سیستمیک می باشد و اکثر مفاصل و ارگانهای بدن میتوانند با آن درگیر شوند برعکس استئوآرتریت که باعث فرسایش استخوان ها می گردد، روماتیسم با تاثیر گذاشتن بر ناحیه داخلی مفاصل باعث ایجاد درد و تورم می‌شود که در نهایت می‌تواند باعث فرسایش استخوان ها و دفرمه شدن آنها شود.

مطالعه بیشتر  شکستگی مفصل زانو
درمان آرتروز
درمان آرتروز

آرتریت سپتیک یا آرتروز چرکی

آرتروز چرکی به عنوان یک عفونت مفاصل می باشد که می تواند ناشی از باکتری یا ویروس و یا همچنین قارچ ایجاد شود، که معمولاً عفونت قارچی در یک مفصل اتفاق می‌افتد و معمولاً در یک مفاصل بزرگ مانند زانو یا لگن و یا شانه می تواند تاثیر بگذارد.

این روزها بیشتر در کودکان، افراد مسن و افرادی که دچار نقص ایمنی هستند، مشاهده می شود و شایع ترین راه های رسیدن میکروب به مفصل می توان به وجود عفونت در بخش دیگر بدن مانند عفونت ادراری، عفونت پوستی یا عفونت گلو اشاره کرد، که در واقع از طریق جریان خون این عفونت به مفاصل انتقال می‌یابد.

از رایج ترین علائم آرتروز چرکی می‌توان به مواردی مانند درد، متورم شدن، گرم شدن مفاصل، تب و لرز، بی اشتهایی، تهوع و استفراغ به همراه ضعیف شدن مفاصل و افزایش تعداد نبض اشاره کرد.

آرتریت ایدویو پاتیک یا آرتروز کودکان

این بیماری که جز رایج ترین بیماری ها در بین سالمندان می باشد و اکثر افراد مسن به این بیماری دچار می شوند، ولی در برخی از حالت ممکن است کودکان و نوجوانان نیز به این بیماری مبتلا شوند.

که معمولا به التهاب مفاصل که در کودکان و نوجوانان ممکن است وجود داشته باشد آرتریت دوران کودکی گفته می شود

همچنین کودکانی که عوامل ژنتیکی این بیماری را داشته باشند درصد مبتلا شدن این افراد به این بیماری بیشتر می‌شود.

نقرس

نقرس نوع دیگر از آرتروز میباشد که بر اثر افزایش میزان اسید اوریک در بدن می‌تواند به وجود بیاید، در نتیجه باعث بروز تورم، التهاب و درد در مفاصل می گردد که اکثرا این بیماری در مفصل بزرگ به صورت ناگهانی شروع می شود و سپس به بقیه مفاصل انتقال می یابد.

این بیماری بیشتر، انگشت شست و پا را تحت تاثیر قرار می‌دهد، و از عوامل دیگری که می‌توانند احتمال مبتلا شدن به نقرس را افزایش دهند، موارد زیر می باشند:

  • بالا بودن فشارخون
  • انجام برخی از عمل های جراحی به دلیل آسیب دیدگی و یا کم آبی ممکن است ایجاد شود.
  • مصرف کردن برخی از داروها نیز باعث مبتلا شدن به نقرس گردد.
  • همچنین داروهایی که سطح اسید اوریک در جریان خون را کاهش می دهند یکی دیگر از موارد مهم در بخش ایجاد بیماری نقرس می باشند.
مطالعه بیشتر  تشخیص و درمان دیسک کمر و گردن

 آرتریت پسوریازیس

آرتریت پسوریازیس یک بیماری خود ایمنی میباشد که میتواند به صورت التهاب پوست و مفاصل بروز کند.

معمولاً در این بیماری، هر کدام از مفاصل ممکن است درگیر شوند، ولی اکثرا در بخش انگشتان و مهره های کمری و گردنی دیده می‌شود و معمولاً بین ۳۰ تا ۵۰ سالگی شروع می شود.

متاسفانه درمان قطعی برای آرتریت پسوریازیس وجود ندارد و در واقع یک بیماری مزمن و عود کننده می باشد که می تواند مدت زمان زیادی با بیمار همراه باشد ولی در صورت درمان به وسیله پزشک متخصص و با تجربه مانند دکتر قربانزاده و همچنین رعایت برخی از نکات به راحتی می‌توان از درد آن تا حد چشمگیری کاست.

از علائم آن هم می‌توان بهموارد زیر اشاره کرد:

  • وجود درد و خشکی در مفاصل
  • شدید شدن خشکی بعد از مدتی استراحت مشاهده می‌شود.
  • همچنین متورم و قرمز شدن مفصل نیز یکی دیگر از نشانه‌های آرتریت پسوریازیس می باشد.
  • التهاب تاندون نیز یکی دیگر از علائم بارز آن می‌باشد
  • و افرادی که دچار اضافه وزن  هستند احتمال مبتلا شدن آنها به این بیماری زیاد است
  • افرادی که سابقه سابقه ژنتیکی دارند.
  •  وجود آسیب های فیزیکی
  • وجود عفونت های شایع و مبتلا بودن به این بیماری های خود ایمنی نیز می تواند باعث افزایش درگیری به این بیماری شود.

بیماری لوپوس

این بیماری  که نوعی بیماری خود ایمنی می باشد که در آن سیستم ایمنی بدن به صورت اشتباه می‌تواند به بافت‌های اندامهای خود حمله نماید، مشکلاتی که از طریق این بیمار ایجاد می‌شود می‌تواند به بخش‌های مختلف بدن مانند کلیه ها، سلول های خونی، قلب، مغز، پوست و یا مفاصل و همچنین ریه تاثیر مستقیم بگذارد.

که اکثراً تشخیص این بیماری بسیار دشوار است و تمام افرادی که دچار علائم این بیماری هستند باید به یک پزشک فوق‌ تخصص مراجعه نمایند که بعد از تشخیص مراحل درمان شروع میشود.

 لوپوس آریتمایتوی سیستماتیک

این بیماری نیز جزو شایع‌ترین مدلهای لوپوس می باشد که می تواند به تمام بخش‌های بدن تاثیر بگذارد و باعث ایجاد التهاب پوست، وجود مشکل در کلیه‌ها، ریه، مفاصل و یا ترکیبی از اینها شود.

علت ایجاد آرتروز

عوامل متعددی می تواند باعث ایجاد آرتروز گردد که در لیست زیر چند نمونه از مهمترین عوامل در بحث مبتلا شدن به آرتروز بیان شده است

  • افزایش سن: معمولاً آرتروز می تواند از سن ۴۵ سالگی شروع شود و با افزایش سن شدت آن بیشتر می شود.
  • جنسیت افراد نیز در بحث مبتلا شدن به آرتروز تاثیرگذار هستند و قبل از ۵۰ سالگی مبتلا شدن به آرتروز در مردان بسیار دیده می‌شود ولی بعد از ۵۰ سالگی، در صد ابتلا در بین زنان زیاد است.
  • اضافه وزن یکی دیگر از عوامل مهم در مبتلا شدن به آرتروز می باشد، در واقع چاقی یک فاکتور بسیار مهم در آرتروز زانو و ستون فقرات است.
  • وارد شدن ضربه به مفاصل هنگام ورزش و یا تصادف نیز نقش مهمی در مبتلا شدن به آرتروز دارند.
  • همچنین عوامل ژنتیکی نیز یکی از موارد مهم در بحث مبتلا شدن به آرتروز است.
  • نوع شغل شما و یا نوع فعالیت روزانه شما نیز می تواند احتمال مبتلا شدن به آرتروز را افزایش دهد مثلاً خم شدن بیش از اندازه و یا حمل کردن وسایل سنگین نیز در بحث مبتلا شدن به آرتروز دخیل هستند.
مطالعه بیشتر  بهترین متخصص ارتوپدی

تشخیص بیماری آرتروز

علائم آرتروز یکی از مهمترین موارد در بحث تشخیص بیماری آرتروز می باشد مثلاً

  • بروز درد ثابت و متغیر در مفاصل
  • بروز سفتی و یا تورم مفاصل
  • بروز مشکل و یا درد هنگام حرکت کردن
  • ایجاد تورم و قرمزی
  • همچنین گرم شدن مفاصل
  • ایجاد خشکی و سفتی در مفاصل

جزو رایج ترین علائمی هستند که می‌توانند نشان‌دهنده آرتروز باشند.

ولی برای تشخیص صددرصدی بیماری آرتروز باید به یک پزشک متخصص مانند دکتر قربانزاده مراجعه نمایید در واقع وجود پزشکان متخصص در این باره امکان تشخیص درست و نوع آرتروز را بسیار راحت کرده اند که دکتر قربان زاده به عنوان پزشک متخصصین و با تجربه در این باره فعالیت می نماید، که می تواند این بیماری را تا حد زیادی درمان نماید و بیماران برای کسب نتیجه بهتر می‌توانند به مطب دکتر قربانزاده مراجعه کنند.

 

———————————————————–

راه های ارتباطی با دکتر مجید قربان زاده

پیج اینستاگرام دکتر مجید قربان زاده

کانال آپارات دکتر مجید قربان زاده

کانال نماشا دکتر مجید قربان زاده

———————————————————–

بهترین داروی آرتروز – درمان آرتروز مچ پا – برای درمان ارتروز چه بخوریم – درمان آرتروز در خانه – درمان آرتروز شانه

درمان آرتروز دست در خانه – درمان آرتروز زانو با ماساژ – درمان آرتروز با طب سنتی

تصویر دکتر مجید قربانزاده

دکتر مجید قربانزاده

جراح و متخصص استخوان و مفاصل و ستون فقرات (ارتوپد)
جراحی زانو و لگن، آرتروسکوپی، آرتروپلاستی
عضو انجمن ارتوپدی آمریکا
دارای بورد تخصصی و عضو انجمن جراحان ارتوپدی

4 پاسخ

    1. سلام خدمت شما همراه گرامی باید به عرض شما رساند که تمامی افراد کاندید آرتروز هستند به مستثنا افرادی که نکات توصیه ایی پزشک را رعایت میکنند اما افراد سالمند به شدت در معرض ارتروز قرار دارند آن هم به دلیل کمبود کلسیم نکته مهم درباره بیماری آرتروزاین است که در کنار افزایش سن و چاقی، صدمات و آسیب های شغلی و ورزشی از مهم ترین عوامل ایجاد آرتروز محسوب می شود.

    1. سلام خدمت شما همراه گرامی باید به عرضتان رساند که بله متاسفانه ورزشکاران میتوانند دچار آرتروز شوند. باید توجه داشت استفاده از وسایل ورزشی ثابت و تجهیزات و وسایل نصب شده در پارک ها که قابلیت تنظیم براساس شرایط فیزیکی افراد مختلف را ندارد، باید بسیار محتاطانه صورت بگیرد تا از آرتروز و آسیب های مفصلی پیشگیری شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *