تعویض مفصل شانه

تعویض مفصل شانه چگونه انجام میشود؟

آسیب دیدگی در مفصل شانه گاهاً آنقدر وسیع است که تنها راه برای درمان آن تعویض این بخش حساس می‌ باشد، برای تعویض مفصل شانه متخصصان سر هومرال آسیب دیده را با یک گوی فلزی تعویض کرده و برای حفره گلنوئید یک کاپ پلاستیکی نرم در نظر می‌ گیرند.

اگر بخواهیم کمی جزئی‌ تر این مراحل را توضیح دهیم باید بدانید که سر همورال در قسمت استخوان فوقانی بازو قرار گرفته و گلنوئید در تیغه شانه یا کتف واقع شده است، برای انجام جراحی مفصل شانه و تعویض بخش آسیب دیده نیاز است که بیماران تحت بیهوشی قرار گرفته و پزشک می‌ تواند در شرایطی کاملا مساعد و آرام تعویض مفصل شانه را انجام دهد.

اگر جراحی به روش سنتی انجام شود نیاز است که پزشکان یک برش در محدوده آسیب دیده اعمال کرده تا دسترسی کاملی به شانه داشته باشند، برای انجام این روش جراحی متخصصان ابتدا بخش‌ های آسیب دیده را از قبل مشخص می‌ کنند و تمامی تجهیزات و لوازمی که قرار است در محل آسیب دیده اعمال شود از قبل مهیا شده و یک جراحی کاملاً اصولی در مدت زمان کوتاه انجام می‌ پذیرد.

اما به یاد داشته باشید که جراحی تعویض مفصل شانه با هر روشی که انجام شود دوره نقاهت آن باید با حساسیت بالا سپری شود تا تمامی اجزای جایگزین برای مفصل آسیب دیده در جایگاه جدید خود عملکرد طبیعی را آغاز کرده و پزشکان از بیماران می‌ خواهند با مراقبت بیشتر اجازه دهند که مفصل جدید در جایگاه مناسب فیکس شود و با این کار می‌ توانند حرکت بدون اختلال شانه و تمامی اجزای جانبی را تجربه کنند.

انواع جراحی تعویض مفصل شانه

انواع جراحی تعویض مفصل شانه

انواع جراحی تعویض مفصل شانه

زمانی که افراد با مفاصل آسیب دیده در قسمت شانه به پزشک مراجعه می‌ کنند متخصصان ضمن انجام روش‌ های تشخیصی متوجه میشود که این جراحی باید چگونه و در چه حد انجام شود.

مطالعه بیشتر  درد زانو

تعویض مفصل شانه اگر به صورت کامل انجام شود نیاز است که مفصل آسیب دیده به طور کامل حذف شده و مفصل مصنوعی جایگزین آن میشود این نوع جراحی زمانی انجام میشود که مفصل شانه به طور کامل تخریب شده و هیچگونه شرایطی برای ترمیم و اصلاح بافت آسیب دیده وجود ندارد.

روش دیگر جراحی تعویض مفصل شانه را جزئی می‌ گویند، این روش درمانی زمانی انجام میشود که آسیب دیدگی در مفصل شانه فقط در یک بخش کوچک اتفاق افتاده و متخصصان تنها قطعه‌ ای از مفصل را تعویض می‌ کنند.

اما روش دیگر برای تعویض مفصل شانه استفاده از پروتز متحرک است، گاهی اوقات آسیب دیدگی در مفصل شانه به گونه‌ ای است که حرکت طبیعی شانه به طور کامل مختل شده و افراد این توانایی را از دست می‌ دهند، در این روش متخصصان یک مفصل مصنوعی را با تمامی قطعات جانبی آن به یکدیگر متصل کرده و امکان حرکت آزادانه شانه برای افراد فراهم میشود.

چه کسانی کاندیدای مناسب برای تعویض مفصل شانه هستند؟

بسیاری از افراد پس از تجربه آسیب و اختلال در مفصل شانه تصور می‌ کنند که به جراحی‌ های پر تهاجم یا تعویض مفصل شانه نیاز دارند، اما متخصصان و پزشکان بر اساس نوع آسیب‌ ها و جراحات پیش آمده در مفصل می‌ توانند بهترین روش درمانی را در پیش بگیرند و همه بیماران نیاز به تعویض مفصل نخواهند داشت.

اما تعویض مفصل شانه برای کسانی مناسب است که در طی انجام فعالیت‌ های روزمره و حتی جابجایی اجسام سبک دردهای بسیار شدید را در مفصل شانه تجربه می‌ کنند به گونه‌ ای که زندگی طبیعی برای افراد غیر ممکن شده و انجام کوچک‌ ترین فعالیت‌ ها برای آنها سخت و دشوار میشود.

مطالعه بیشتر  بیماری نقرس چیست؟

عده دیگری از افراد ممکن است در زمان استراحت نیز دردهای خفیف تا شدید را در ناحیه شانه تجربه کنند، اگر حتی هنگام استراحت و خواب این درد با افراد همراه باشد و احساس ضعف شدید در شانه را تجربه کنند قطعاً کاندیدای مناسب برای تعویض مفصل شانه خواهند بود.

در پی آسیب‌ ها و حوادث پیش آمده برای بدن ممکن است افراد دردی را در ناحیه مفاصل به ویژه در قسمت شانه تجربه کنند، در چنین مواقعی متخصصان برای تسکین درد و بهبود اوضاع مفصل از داروهای خاص و فیزیوتراپی و تزریقات کورتونی استفاده می‌ کنند.

اگر ضمن انجام فعالیت‌ های گفته شده و حتی با مصرف داروهای ضد التهابی درد ناحیه شانه تسکین پیدا نکند پزشکان با انجام جراحی و تعویض مفصل شانه شرایط بیماران را بهبود می‌ دهند.

مراقبت‌ های بعد از تعویض مفصل شانه

مراقبت‌ های بعد از تعویض مفصل شانه

مراقبت‌ های بعد از تعویض مفصل شانه

اگر به تشخیص پزشک تعویض مفصل شانه انجام شود بیماران موظفند که مراقبت‌ های بعد از عمل را به درستی انجام داده تا بهترین نتیجه از این جراحی حاصل شود.

بعد از مرخص شدن از بیمارستان مهم است که افراد از زخم خود مراقبت کرده و تا بهبود بخیه‌ ها با حساسیتی زیاد محل جراحی را ترمیم کنند.

باید تا حد ممکن محل جراحی ضدعفونی شود و نباید به هیچ عنوان آسیبی به زخم ایجاد شده وارد شود زیرا ممکن است باعث خونریزی و یا عفونت شده و شرایط عمل و البته وضعیت مفصل تعویضی را تحت تاثیر قرار می‌ دهد.

بعد انجام جراحی مفصل شانه پزشکان استفاده از اسلینگ محافظ را برای مراقبت بهتر و بیشتر از شانه الزامی می‌ دانند، مهم است که تا ۴ هفته بعد از جراحی از شکسته بند استفاده کنید و به هیچ عنوان در استفاده از این محافظ کوتاهی نکنید.

۲ هفته بعد از انجام جراحی تعویض مفصل شانه افراد می‌ تواند فعالیت‌ ها و حرکات ساده را انجام دهند، به عنوان مثال غذا خوردن و تعویض لباس‌ های گشاد برای افراد به آسانی فراهم است اما به هیچ عنوان نباید حرکات شدید یا فعالیت‌ های سنگین انجام دهید.

مطالعه بیشتر  کف پای صاف

در این دوره رانندگی برای افراد ممنوع است و برای انجام این نوع فعالیت‌ ها حتماً با پزشک خود مشورت کنید، متخصصان توصیه می‌ کنند تا حد ممکن هنگام خوابیدن فشاری بر روی مفصل ترمیمی اعمال نکنید همچنین انجام تمرینات کششی و پرتکرار برای افراد ممنوع است.

نکات تکمیلی در مورد جراحی تعویض مفصل شانه

چند نکته مهم را پس از تعویض مفصل شانه باید رعایت کنید، احتمالاً بعد از جراحی متخصصان برای بهبود عملکرد و تقویت شانه انجام فیزیوتراپی را برای مراجعین و بیماران در نظر می‌ گیرند، مهم است که تعداد جلسات تعیین شده را در زمان بندی مشخص سپری کرده و با این کار می‌ توانید به عملکرد طبیعی مفصل تعویضی کمک کنید.

حدوداً بعد از دو هفته افراد می‌ توانند با مفصل جدید فعالیت‌ های روزانه خود را آغاز کنند اما به یاد داشته باشید که هرگونه فشار مضاعفی که به مفصل وارد شود باعث اختلال در نتیجه جراحی شده و نباید به هیچ عنوان چنین ریسکی انجام شود.

با این حال مهم است که نسبت به عوارض احتمالی و ریسک تعویض مفصل شانه کاملاً هوشیار باشید، متخصصان در جلسه مشاوره قبل از جراحی اختلالات احتمالی که ممکن است بعد از جراحی اتفاق بیفتد را برایتان بازگو می‌ کنند، البته روش‌ های مقابله با این عوارض را به بیماران یاد داده تا بتوانند دقیق‌ تر از سلامت خود مراقبت کنند.

نکات تکمیلی در مورد جراحی تعویض مفصل شانه

نکات تکمیلی در مورد جراحی تعویض مفصل شانه

احتمال اینکه بعد از جراحی مفصل شانه با عفونت، خونریزی یا ترومبوز مواجه شوید و تحریک عصب‌ های مربوطه اتفاق بیفتد وجود دارد، اما اگر روند جراحی به درستی و بدون اختلال سپری شود و دوره نقاهت را آنگونه که پزشک توصیه می‌ کند طی کنید احتمال پدیدار شدن چنین عوارضی تا حد زیادی کاهش می‌ یابد.

نظر متخصصان بر این است که بهبودی کامل بعد از جراحی تعویض مفصل شانه حدود ۶ تا ۱۲ هفته زمان می‌ برد، بهتر است که بیماران در این فاصله زمانی با صبوری بیشتر از وضعیت مفصل تعویضی مراقبت کرده و نباید به هیچ عنوان فعالیت‌ های پرتنش و پرتحرک را انجام دهند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *