آرتروسکوپی چیست؟
آرتروسکوپی چیست؟ آیا استفاده از روش درمانی آرتروسکوپی عوارض دارد؟ آیا روش درمانی آرتروسکوپی نتجیه صددرصد دارد؟ این روش درمانی برای چه کسانی پیشنهاد میشود؟
این سوالاتی است که برای تمامی مراجعه کنندگان به متخصصان ارتوپد به وجود می آید. برای دریافت پاسخ مناسب در رابطه با این سوالات در این مقاله همراه ما باشید.
آرتروسکوپی چه روش درمانی است؟
آرتروسکوپی به عنوان یکی از روش های درمان جراحی در علم پزشکی و درمیان مردم شناخته شده است. این روش درمانی در طی چند سال اخیر میان مردم و به عنوان یکی از متد های درمانی توسط پزشکان شناخته شده است. آرترو به معنای مفصل وسکوپ به معنای دیدن است. به صورت کلی به معنی دیدن داخل مفصل در علم پزشکی معنی شده است. یک روش بین اللملی است که جراحان ارتوپد در سراسر دنیا از این روش استفاده میکنند.
در این روش یک برش کوچک برروی مفاصل ایجاد می شود. در نتیجه همین جراحت کوچک دوره نقاهت کمتری را نسبت به روش جراحی دیگر به خود اختصاص میدهد. در نتیجه مدت زمان کمتری را بیمار در بیمارستان بستری خواهد شد. و این روش درمانی یک ریکاوری کتری را به خود اختصاص داده است. در نتیجه همه ی ای مواردی که بیان شد. این روش درمان جراحی امروز بسیار مورد استقبال پزشکان و حتی بیماران واقع شده است وبیشتر بیماران خواستار انجام این روش درمانی هستند.
روش درمانی آرتروسکوپی به چه صورت است؟
در این روش از یک لنز دوربین استفاده می شود. که این دوربین از طریق یک برش کوچک بر روی مفصلی که پزشک آنرا در معاینات قبلی تشخیص داده است تا کدام محل باشد به داخل مفصل هدایت میکنند. در ادامه این روش یک سرم از طریق شیت وارد مفصل میشود تا بتوانندد فضای مفصل را منبسط کند. اینمرحله باعث می شود تا المان های داخل مفصل بهتر مورد مشاهده پزشک قرار بگیرد. علاوه بر این مراحلی که نام برده شد و جر دسته اقدامات تشخیصی محسوب میشود. از آرتروسکوپ به عنوان درمان هم استفاده خواهد شد.
اقدامات درمانی آرتروسکوپی
اقدامات درمانی آرتروسکوپی در زمینه های درمان مفاصل زانو شامل:
- ترمیم قسمت های پاره شده مینیسک
- قسمت هایی از مینیسک پاره شده که قابل ترمیم نباشد را میتوان با کمک این روش از بین برد .
- همچنین میتوان از این روش برای بازسازی رباط صلیبی NCL و PCL را میتوان انجام داد.
- تیکه غضروف ها و یا تیکه Loose body که در داخل مفاصل وجود دارند را میتوان خارج کرد.
- همچینین با کمک این روش بافت سینویوم که معمولا باعث ایجاد درد در بدن و مفاصل می شود را برداشت و از بین برد.
- زمانی که آرتروز خفیف و درد آن به صورت متوسط در بدن فرد بیمار بروز کرده. میتوان به عنوان یکی از روش های درمانی یا کمک درمانی در این زمینه بروز کند.
دوران نقاهت آرتروسکوپی
در ادامه این مقاله میخواهیم به این بپردازیم که بیمار بعد از استفاده از روش آرتروسکوپی باید در دوران نقاهت خود چه نکاتی را رعایت کند . همانطور که در ابتدای مقاله بیان کردیم. آرتروسکوپی جراحی به حساب می آید. که دوران نقاهت کوتاه تری نسبت به روش دیگر به خود اختصاص داده است. و دارای یک ریکاوری بهتر نسبت به روش های جراحی درمانی دیگر است.
- بعد از آرتروسکوپی یک تعویض پانسمان به مدت فاصله زمانی یک روز درمیان را در این روش دکتر برای شما تجویز خواهد کرد.
- راه رفتن برای بیمار مشکلی نخواهد داشت و مریض میتواند با کمک عصا تا چند به راه رفتن خود ادامه بدهد تا دوران نقاهت به پایان برسد. که البته این دوران نقاهت با توجه به سیستم بدنی فرد و قوای آن متفاوت خواهد بود.
- بیمار بعد از یک تا سه هفته میتواند به رانندگی در شرایط نسبتا عادی خود ادامه دهد. البته نباید زیاد به پای خود خفشار وارد شود تا به صورت کامل دوران نقاهت را پشت سر بگذارد.
- بعد از 6 تا 8 هفته بیمار میتواند به صورت کامل به فعالیت های روزمره زندگی خود بازگردد.
- بعد از 6 ماه میتواند به حرکات سنگین ورزشی خود که در قبل از عمل داشته باز گردد. البته اگر دارای یک ریکاوری بسیار عالی باشد و این فعالیت باید زیر نظر پزشک و با صلاح دید متخصص ارتوپد صورت پذیرد.
دکتر قربان زاده جراح و متخصص استخوان، مفاصل و ستون فقرات (ارتوپد)
———————————————————–
راه های ارتباطی با دکتر مجید قربان زاده
پیج اینستاگرام دکتر مجید قربان زاده
کانال آپارات دکتر مجید قربان زاده
کانال نماشا دکتر مجید قربان زاده
———————————————————–
ارتروسکوپی زانو – هزینه عمل ارتروسکوپی زانو – ارتروسکوپی – ارتروسکوپی معده – کشیدن بخیه ارتروسکوپی
فیلم ارتروسکوپی – فیزیوتراپی بعد از عمل مینیسک زانو – ورزش بعد از عمل ارتروسکوپی زانو – مراقبت های بعد از عمل آرتروسکوپی زانو
قیمت آرتروسکوپی زانو – عمل آرتروسکوپی رباط صلیبی زانو – فیلم عمل مینیسک زانو
بدون دیدگاه