
جراحی تعویض مفصل زانو در افراد دیابتی
دسترسی سریع
جراحی تعویض مفصل زانو در افراد دیابتی
جراحی تعویض مفصل زانو درافراد دیابتی چگونه است؟ آیا دیابت بر روی جراحی تعویض مفصل تاثیر می گذارد؟ دوره نقاهت جراحی تعویض مفصل در افراد دیابتی چگونه است؟ اقدامات قبل از جراحی تعویض مفصل به چه شکل است؟
جراحی تعویض مفصل در افراد دیابتی
افرادی که باید عمل تعویض مفصل زانو انجام دهند، معمولا افرادی مسن هستند. و ممکن است بیماری های زمینه ای از جمله چربی، فشارخون، قند یا دیابت را داشته باشند. پزشک ارتوپد قبل از انجام این عمل، اقداماتی نظیرآزمایش خون، آزمایش قند، آزمایش تیروئید و همچنین از نظر قلبی و عروقی این افراد را بررسی می کند. و بعد از بررسی و چکاپ بیمار، عمل تعویض مفصل زانو انجام می گیرد.
این عواملی که در بالا ذکر شد، هیچ محدودیتی را برای انجام این جراحی ایجاد نمی کند. پزشکان باید سعی کنند که، قند بیماران را در محدوده نرمال چه قبل از جراحی و چه بعد از جراحی حفظ کنند. برای مثال پزشک به افرادی که دیابت دارند توصیه می کند که، قبل ازعمل تعویض مفصل زانو حتما کنترل های مناسب تری برای قندشان داشته باشند. وهمچنین هموگلوبین مخصوصی که در این زمینه است را مورد بررسی و سنجش قرار می دهند. که این عمل سبب می شود تا هموگلوبین در رنج مناسبی قرار گیرند. اما وجود دیابت، باعث این نمیشود که جراحی تعویض مفصل زانو برای بیماران کنسل شود.
آیا دیابت بر روی جراحی تعویض مفصل زانو تاثیر می گذارد؟
افرادی که دچار بیماری دیابت هستند و می خواهند عمل تعویض مفصل را انجام دهند، وجود دیابت درون این بیماران باعث کنسل شدن این عمل نمی شود . زیرا دیابت فقط ریسک عفونت را در بیمار بالا می برد و ترمیم را بسیار طولانی تر می کند. یعنی به طور مثال: در یک بیمارعادی، زخم و بافت هایی که دچار جراحی شده اند و بر روی آنها پروسه ای صورت گرفته است، ظرف مدت 10 روز جوش می خورد و ترمیم می شد، اما افرادی که دیابت دارند با انجام این عمل زمان طولانی تری برای پروسه بهبودی یا هیلینگ نیاز دارند.
جراحی تعویض مفصل چگونه صورت می گیرد؟
درجراحی تعویض مفصل زانو ابتدا بیمار تحت بیهوشی قرارمی گیرد. که با انجام این جراحی فرد دچار التهاباتی می گردد. و این التهابات ، منجر به بروز واکنش های خود ایمن و نورآدرنالین، آدرنالین و سایر هورمن ها می شود .
بیهوشی در بیماران مبتلا به دیابت کنترل نشده، می تواند باعث بالا رفتن هایپرگلایسمی، عفونت در بافت های عمقی و همچنین سطح گلوکز در بدن شود. زیرا این افراد سیستم ایمنی بسیار ضعیفی در برابر بیماران دیگر دارند و به همین دلیل، اثرات منفی را بر روی دوره نقاهت بعد از جراحی بیمار می گذارد.
اقداماتی که بیماران دیابتی باید قبل از جراحی تعویض زانو انجام دهند چیست؟
افراد دیابتی که خواهان انجام جراحی تعویض مفصل هستند، باید قبل از جراحی، نکاتی را رعایت کنند از جمله:
-
کنترل دیابت.
کنترل بیماری و سطح قند خون قبل از جراحی یکی از مهم ترین کار هایی است که افراد دیابتی باید به آن عمل کنند.
-
ورزش.
افرادی که دیابت دارند، باید قبل از جراحی تعویض مفصل زانو نسبت به قوی کردن عضلات خود اقداماتی را نظیر ورزش و فیزیوتراپی را انجام دهند. زیرا این بیماران ماهیچه ها و عضلات ضعیفی دارند. همچنین با ورزش کردن علاوه بر تقویت عضلات، باعث می شود که بیمار دوره نقاهت بهتری را سپری کند.
-
رژیم غذایی.
افرادی که دچار بیماری دیابت از نوع دو هستند، باید رژیم غذایی سرشار از مواد ضد التهابی و آنتی اکسیدان را داشته باشند. تا از بروز التهاب بعد از جراحی تعویض مفصل کاسته شود.
اقداماتی که پزشکان باید قبل از انجام عمل جراحی بر روی بیماران انجام دهند چیست؟
- انجام معاینات پزشکی و بررسی وضعیت زانو از نظر دامنه ، تغییر شکل ظاهری، حرکت ، هرگونه تورم زانو، حس و حرکت اندام تحتانی.
- انجام آزمایشات و بررسی های لازم قلب و داخلی به خصوص افرادی که مشکلات قلبی و داخلی دارند.
- انجام آزمایش ها و مشاورات لازم برای وضعیت کلی سلامت بیمار.
- مطلع شدن از سوابق پزشکی و مصرف دارو هایی که بیمار در قبل از عمل جراحی استفاده می کرده است حائز اهمیت می باشد. زیرا ممکن است با انجام این عمل بعضی از دارو هایی که بیماران مصرف می کردند قطع شود و یا به داروهایشان اضافه و یا تغییر کند.
بعضی از این دارو ها عبارتند از:
- داروهای حاوی آسپرین
- ضد التهاب (ایبوپروفن، ادویل و …)
- داروهای رقیق کننده خون (مانند وارفارین)
- ناپروکسن
- هر گونه بیماری پوستی عفونی، عفونت های دهان و دندان، عفونت های ادراری باید قبل از انجام عمل تعویض مفصل زانو درمان و بررسی شود. این عمل موجب کاهش ریسک عفونت در بیمار می گردد.
- کنترل HbA1c و یا بررسی سطح قند خون بسیار مهم است.
دوره نقاهت جراحی تعویض مفصل در افراد دیابتی
بعد از انجام عمل جراحی تعویض زانو، بیمار باید سعی و تلاش کند تا از روز اول و دوم حتی برای مسافت های کوتاه راه برود.
بعد از عمل هم، بیمار باید ورزش و رژیم غذایی را تا زمان بازگشت بیمار به زندگی عادی در نظر گیرد.
پس اگر افراد این نکات را رعایت کنند دیگر هیچ مشکلی برای بیماران دیابتی به وجود نخواهد آمد. به خصوص اگر عمل جراحی تعویض مفصل زانو با روش غیر تهاجمی صورت گیرد.
بهترین دکتر و متخصص ارتوپد در غرب تهران
دکتر مجید قربان زاده متخصص ارتوپد است. مطب ایشان واقع در غرب تهران در منطقه مرزداران است. ایشان با معاینه تخصصی فرد و زمانی که برای مراجعه کنندگان خود می گذارد، بسیار کمک وافری به دوره درمان خواهد کرد. برای دریافت نوبت و مراجعه به مطب ایشان می توانید به وبسایت رسمی دکتر مجید قربان زاده مراجعه کنید. و از طریق شماره تماس های موجود در سایت می توانید به صورت آنلاین اقدام به دریافت نوبت دهی کنید. و در زمان معین به مطب ایشان مراجعه فرمایید.
———————————————————–
راه های ارتباطی با دکتر مجید قربان زاده
پیج اینستاگرام دکتر مجید قربان زاده
کانال آپارات دکتر مجید قربان زاده
کانال نماشا دکتر مجید قربان زاده
———————————————————–
[…] بیماران اثر نکند. دراین صورت پزشک ارتوپد، عمل جراحی تعویض مفصل زانو یا آرتروپلاستی را برای بیمار تجویز می […]