دسترسی سریع
تنگی کانال نخاعی
تنگی کانال نخاعی به معنای سوراخ هایی است که اعصاب از آن قسمت ها خارج می شوند. این مجراهای ارسال اعصاب ممکن است بنا به دلایلی تنگ باشند. که تنگ شدن این کانالها باعث ایجاد فشار بر روی عصب می شود. که در نتیجه آن میتواند باعث ایجاد درد و بی حسی نیز گردد.
خوشبختانه امروز وجود پزشکان ارتوپد متخصص مانند دکتر مجید قربانزاده باعث شده است. تا امکان درمان به بهترین شکل ممکن وجود داشته باشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در این باره با ما همراه باشید.
انواع تنگی کانال نخاعی
در لیست زیر چند نمونه از انواع این بیماری بیان شده است:
- تنگی کانال نخاعی مرکزی: افرادی که دچار تنگی کانال نخاعی مرکزی هستند. بعد از مدت زمان کوتاهی ایستادن یا راه رفتن، به شدت احساس خستگی در پاها می کنند. و همیشه باید چند دقیقه استراحت نمایند تا بتوانند به راه خود ادامه بدهند.
- تنگی کانال مرکزی محیطی: افرادی که دچار تنگی کانال مرکزی محیطی هستند در این افراد درجه های متفاوتی از لنگش هنگام راه رفتن مشاهده می شود.
- تنگی کانال مرکزی بینمهرهای: افرادی که دچار تنگی کانال نخاعی بین مهره میباشند. در این افراد دردهای بسیار شدید و احساس تیر کشیدن در بخش تحتانی مشاهده می گردد. و همچنین وجود لنگش های متناوب نیز در این افراد وجود دارد.
چه مواردی باعث جاده تنگی کانال نخاعی می گردد؟
- افزایش سن یکی از موارد مهمی است که باعث بروز تنگی کانال نخاعی میشود. چون به مرور زمان با ساییده شدن مهره، قاب ستون فقرات از حالت طبیعی خارج شده. و در نتیجه بزرگتر شدن فاست ها باعث می شود تا تنگی کانال نخاعی رخ دهد.
- شرایط و کار افراد و نوع فعالیت هایی که به صورت روزانه انجام می شود. تاثیر بسیار زیادی در تنگی کانال نخاعی دارد. مخصوصاً کسانی که شغل های سنگین و سختی را انجام میدهند. و به گونهای مجبور هستند تا دفعات زیادی خم و راست شوند و یا وزنه های سنگینی را حمل کنند. بیشتر در معرض ابتلا به تنگی کانال نخاعی قرار دارند.
- عوامل وراثتی و یا بیماریهای مادرزادی جزو مواردی هستند. که میتوانند باعث بروز چنین موردی گردند و در نهایت بیماریهای روماتیسمی نیز یکی از مواردی است. که احتمال بروز کانال تنگی نخاعی را افزایش می دهند.
تشخیص تنگی کانال نخاعی
- نخستین مرحله در تشخیص تنگی کانال نخاعی بیمار، مشاهده وضعیت فرد می باشد. که معمولاً پزشکان متخصص و حرفه ای مانند دکتر قربانزاده در مرحله اول می توانند این موارد را تشخیص دهند. که در واقع افرادی که دچار این بیماری هستند بیشتر دچار لنگش می شوند.از علائم دیگر می توان به سوزش، خواب رفتگی و گزگز کردن بخش تحتانی اشاره کرد.
- در مرحله دوم دریافت نوار عصبی و عضلانی و انجام آزمایشها. و تصویر برداری های مختلف برای تشخیص دقیق محل مشکل و شدت بیماری می باشد.
درمان تنگی کانال نخاعی
در حالت کلی چهار روش برای درمان این بیماری وجود دارد.
- استفاده کردن از داروهای ضد التهاب میباشد.
- استفاده از فیزیوتراپی و مانی کولاسیون و طب سوزنی
- همچنین در مرحله آخر انجام عمل های جراحی ستون مهره می باشد. لازم به ذکر است که قطعی ترین و بهترین روش انجام عمل جراحی است. به شرطی که این عمل به وسیله پزشکان ارتوپد متخصص و حرفه ای مانند دکتر مجید قربانزاده انجام گردد. چون عملی بسیار حساس و دشوار بوده و کوچک ترین خطایی می تواند. باعث بروز آسیب ها و مشکلات بسیار جدی در بیماران شود.
لازم به ذکر است عمل جراحی در تمام افراد انجام نمیشود. و برای انجام عمل هم باید آزمایشهای خاصی انجام گیرد. و به گونهای پزشک اگر از کسب نتیجه مطمئن باشد در این صورت عمل جراحی انجام می گردد. در برخی مواقع شرایط حاد بیمار و به گونه ای سن بسیار بالا و پایین بودن سن جزو مواردی هستند. که بحث عمل جراحی را تحت تاثیر قرار می دهند.
چون عملی بسیار دشوار و حساس می باشد و باید در افرادی انجام گیرد. که به گونه ای باعث بروز مشکلات بیشتر در فرد نشود و فقط نتیجه دلخواه را در پی داشته باشد. پس تمام بیماران باید در انتخاب پزشک متخصص دقت کنند. و به هیچ عنوان انجام این عمل ها به وسیله پزشکان تازهکار توصیه نمی گردد و ریسک به حساب می آید.
نشانه های وجود تنگی کانال نخاعی چیست؟
- ایجاد درد در بخش کمر
- شروع شدن درد همراه با سوزش از باسن به گونه که تا پشت ران و ساق پا می تواند ادامه داشته باشد.
- خواب رفتگی پاها
- ایجاد حالت سوزش در بخش تحتانی یا همان پاها
- گرفتگی عضلات
- ضعف یا ناتوانی در پاها
- عدم حس در پا
- و…
بهترین دکتر ارتوپد در تهران
وجود پزشکان حرفهای و متخصص در زمینه ارتوپد مانند دکتر مجید قربان زاده باعث شده است. تا امکان تشخیص صحیح و درمان آن به راحتی امکان پذیر شود. در واقع وجود این بیماری و تاثیرات آن در ستون فقرات بسیار جدی بوده. و تمام افراد مسن و ورزشکارانی که به این مورد دچار هستند باید به وسیله پزشکان متخصص درمان گردند. وهرچه سریعتر این مشکل تشخیص داده شود در این حالت احتمال درمان افزایش پیدا میکند.
اگر شما هم جزو افرادی هستید که دردهای خفیف و موارد مشابه با موارد یاد شده را مشاهده می کنید. در این حالت باید خیلی سریع به دکتر مراجعه نمایید. چون با پیشگیری و درمان به موقع می تواند عوارض آن را به حداقل رساند. مهمترین موردی که در این میان وجود دارد داشتن سبک زندگی مناسب و همچنین مراجعه به پزشک متخصص می باشد. در این حالت تا حد زیادی میتواند از بروز مشکلات بسیار جدی دیگر پیشگیری کرد.
———————————————————–
راه های ارتباطی با دکتر مجید قربان زاده
پیج اینستاگرام دکتر مجید قربان زاده
کانال آپارات دکتر مجید قربان زاده
کانال نماشا دکتر مجید قربان زاده
———————————————————–
سلام
برای گرفتگی کانال نخاع شدید جز ء جراحی راه درمان دیگه ای هم وجود دارد ؟
سلام
کسی که دچار تنگی کانال نخاعی مادر زادی هستش و دیسک کمر هم داره چه راهه در مانی بهش پیشنهاد می کنید ؟